Associació Sud

Crec humilment que dintre de l’acompanyament a persones vulnerables cada detall en dit acompanyament compte, detalls que potser no es cuiden o es pensen banals. Els petits detalls son els que ensenyen el significat de dignificar, i a partir d’aquí s’obre un camí amb moltes més possibilitats.
L’idea d’aquest taller de premsa és poder conèixer, repensar, qüestionar, compartir… tot allò relacionat amb la situació de sensellarisme que pateixen (i han patit) moltes persones .
Quan em van convidar com activitat del taller de premsa a conèixer l’associació sud no m’imaginava la sorpresa de gaudir d’un espai tan amable, també en l’atenció.
Però de lo que realment volia parlar i destacar és l’espai on es donen aquestes trobades (berenars) on participen persones sense sostre i/o persones amb poc recursos. Potser hagi sigut casualitat el fet que la basílica de la puríssima concepció hagi obert les portes del claustre o millor dit hagi deixat “ocupar” aquest per les taules de la merienda cada dilluns i dimecres.
O potser realment l’associació sud amb orígens humils i petits va buscar o parar atenció en aquest petit-gran detall com és l’espai arquitectònic per oferir seu acompanyament.
Sigui com fos l’estona que vaig passar compartint taula amb els participants al berenar va ser agradable, relaxada, vaig sentir com s’obrien espais pel diàleg envoltats pel jardí del claustre , el soroll de la font…
La clau radica crec, i de nou humilment, en poder re-aprendre els professionals que acompanyem a persones vulnerables el significat de dignificar, que com deia es troba en aquests petits-grans detalls que al meu parer possibiliten , faciliten i vehiculen un acompanyament més humà. Un acompanyament que converteix els usuaris en allò que son persones.

IMG_20180425_182817

 

img_20180425_182913.jpg